Thursday, July 31, 2003

SARS gunstig voor internet in Hongkong (Netherlands report)

HONGKONG (IPB) - Voor internetbedrijven in Hongkong heeft de SARS-epidemie van eerder dit jaar gunstig uitgepakt. Omdat mensen vanwege de longziekte de deur niet meer uit durfden, zochten ze hun toevlucht op het web. Dit meldt het internetbedrijf Nielsen Netratings donderdag.


Nadat de Chinese provincie op 23 juni SARS-vrij werd verklaard, bleef het internetgebruik hoog. ,,Het lijdt geen twijfel dat de SARS-epidemie goed is geweest voor internet in Hongkong'', meent woordvoerder Peter Steyn van Nielsen Netratings. ,,Nu is het vraag of dit op de langere termijn zo blijft.''


SARS zorgde in Hongkong voor een toename van 13 procent in het internetgebruik. Die stijging vond plaats in april, op het hoogtepunt van de SARS-epidemie. Zo'n 6,8 miljoen Hongkong-chinezen zaten tijdens de SARS-periode gemiddeld 22,5 uur per maand op het web. Voor de uitbraak van de ziekte was dat 16 uur.


,,Het bezoek aan websites van banken, kranten, medische informatie en onderwijsinstellingen groeide tot recordhoogten'', zegt Steyn. De pagina's van reisbureaus en luchtvaart hadden het heel moeilijk. Nadat de stad officieel SARS-vrij was, steeg het aantal bezoekers aan reissites met 37 procent.


Na China is Hongkong het zwaarst getroffen door SARS. De longziekte kostte daar aan minstens 297 mensen het leven.

No comments: